Choď na obsah Choď na menu
 

Poskytnutie DO

cat-on-sofa-300x218.jpg

Čo je domáca opatera?

   Dočasná opatera, "našim jazykom" nazývaná ako dočaska - DO. Práve tento spôsob pomoci je v dnešnej dobe veľmi často praktizovaný a pre dané zvieratko najpraznivejší. Odhliadnuc od toho, že aj naše občianske združenie funguje na báze dočasných opatier, je dočasná opatera najlepšia možnosť, ako poskytnúť danej mačičke pomoc. A to už z niekoľkých dôvodov:

  • minimálna stresová záťaž pre mačičku a predchádzanie ochorení zo stresu
  • týrané a plaché jedince sa ľahšie socializujú
  • rýchlejšie uzdravovanie zranených a chorých mačičiek v domácom prostredí
  • ľahšie začleňovanie sa mačičky do domácnosti po umiestnení v novom domove
  • lepšie povahové vlastnosti mačičky, ktoré získava láskavým prístupom po prijatí do dočasnej opatery

988242_432614930168993_1323312182_n.jpg   Podstatou dočasnej opatery je poskytnutie útočiska pre zachránenú mačičku. Mačička tak získa čas, počas ktorého sa jej bude hľadať nový domov, pomocou našej internetovej stránky, inzerčných portálov a sociálnej siete facebook-u. Dĺžku dočasnej opatery si určuje osoba poskytujúca DO, t.j. dočaskár, ktorý mačičke poskytne útočisko. Uprednostňujeme dlhodobú dočasnú opateru - až po dobu, kým sa mačička adoptuje do novej rodiny. Avšak mnohokrát potrebujeme aj pomoc s dočasnou opaterou, ktorá trvá len pár hodín, dní alebo týždňov v určenej lokalite Slovenska, kde mačička čaká na prevoz do nového domova alebo do inej poskytnutej dočasnej opatery.

Pre poskytnutie DO nie je potrebné mať vyhradený veľký priestor alebo celý dom či byt pre mačičku. Často krát stačí aj útulná izbička s hračkami alebo škrabadielkom ( škrabací strom pre mačky ). Samozrejme, závisí to aj od povahových vlastností danej mačičky, či je vhodná do bytu alebo domu s výbehom na záhradu. Všetky potrebné veci ako mačacie wc, podstielka ( kamienky do mačacieho wc ), lopatka ( na vyberanie exkrementov z mačacieho wc ), krmivo ( granule, konzervy alebo kapsičky ) a misky vieme dodať. Taktiež mačička odchádza do DO veterinárne prehliadnutá, v prípade potreby okúpaná a ošetrená proti vonkajším aj vnútorným parazitom, podľa možností  a času už vakcinovaná a kastrovaná ( ak to vek umožňuje ). V prípade, že si to zdravotný stav mačičky vyžaduje, poskytneme lieky a veterinárnu starostlivosť aj s radami a ústretovým poradenstvom ohľadom liečby.

Ak ste sa práve našli v tomto článku a spĺňate všetky potrebné záležitosti pre poskytnutie DO pre mačičku a chcete jej poskytnúť láskavý a starostlivý azyl, pokým si nenájde ten pravý domov, neváhajte a kontaktujte nás. Staňťe sa dočaskárom  pre mačičku/mačičky z nášho občianskeho združenia Mačka Vo Vreci a zároveň mačacím anjelom...

21032724-vector-cats-illustration-isolated-on-white.jpgOZ Mačka Vo Vreci

 

-- LINK na VIDEO Mačka Vo Vreci 1  --

-- LINK na VIDEO Mačka Vo Vreci 2 --

-------------------------------------------------------------------------------------------------

späť hore...